Pie without heat.
Gjorde lite smarrig efterrätt idag så tänkte jag kunde slänga in receptet här.
Mycket simpel paj att göra och som man ej behöver ugn till, och den är väldigt LCHF ;D.
Choklad&nötpaj utan ugn
3påsar mandelsplitter
1-2tsk vaniljsocker
ca 100g rumstemp. smör
75-100g mörk choklad 70%
2,5dl vispgrädde eller en burk kesella valfri smak.
Och till sist en massa färska bär.
Vips så har du en mycket god paj klar!
Mycket simpel paj att göra och som man ej behöver ugn till, och den är väldigt LCHF ;D.
Choklad&nötpaj utan ugn
3påsar mandelsplitter
1-2tsk vaniljsocker
ca 100g rumstemp. smör
75-100g mörk choklad 70%
2,5dl vispgrädde eller en burk kesella valfri smak.
Och till sist en massa färska bär.
- Se till att smöret verkligen är mjukt och rumstemp.
- Häll i mandelsplittret och vaniljsockret i en bunke, tillsätt lite av smöret i taget samtidigt som du "vispar" ihop allt med elvispen.
- Smält chokladen över ett vattenbad, häll sedan choklad över nötblandningen samtidigt som du vispar.
- Klicka sedan ut allt i en valfri lagom stor form. Bred ut blandningen så att den är jämt fördelad.
- Sätt sedan in pajen i frysen ca 1h.
- När pajen är klar så bre över den vispade grädden (eller kesellan) och häll på alla bär.
Vips så har du en mycket god paj klar!
Kommentarer
Trackback